top of page

Hoe het begon...

De weg van caravan naar mobiele fotostudio


Het begon allemaal op 8 maart 2019. Het was ‘love at first sight’ toen we de caravan zagen staan in de tuin van André en Els. André en Els runde jaren een kindercrèche, nu ze met pensioen zijn moesten er wat ‘oude’ spullen weg, zoals de caravan.

IMG_8718.jpg
IMG_6521-2.jpg

André liet ons de caravan zien: “Maar jullie
moeten er niet te veel van verwachten hé.”
Dat klopt, de caravan zat onder het mos,
bestickerd met Disneyfiguren en vanbinnen
was er duidelijk in geleefd. Logisch, want al
die jaren diende ze als speelhuisje voor de
tientallen kinderen die Els onthaalde.


Desondanks hun liefde voor de caravan nog
groot was, wilden ze deze graag een
tweede leven geven. En dat kreeg ze ook.

WhatsApp Image 2019-08-15 at 17.03.42.jpeg

"Vol enthousiasme en spanning reden we met onze caravan richting braderie."

De weg van caravan naar mobiele fotostudio was lang, maar niet onmogelijk. Het doel luidde de caravan klaar te hebben tegen 6 september 2019. De grote opening moest plaatsvinden op de braderie van Kapelle-op-den-bos. Vijf maanden hadden we om de caravan een make-over te geven.

 

Met een deadline die strakker zat dan een broeksriem na Kerst, staken papa en ik onze handen uit de mouwen.

 

Op onze to do lijst stond: wielbasis herstellen, vloerplaat vernieuwen, isoleren, elektriciteit vernieuwen, carrosserie repareren, muurbekleding bevestigen, kastjes opknappen, ramen verbeteren… en dit was nog maar het begin van ons lijstje.

 

We zette al onze vrije tijd in op klussen. Plots was dé grote dag aangebroken. Hier hadden we zo naartoe gewerkt. Vol enthousiasme en spanning reden we met onze caravan richting braderie.

 

Die avond ervaarden een honderdtal kinderen, gezinnen en koppeltjes een leuke fotobeleving. Dankzij alle lovende reacties, wisten we dat ons project geslaagd was.

 

Voor mij is dit niet zomaar een 'caravan', maar eentje dat altijd een persoonlijk verhaal met zich mee zal rijden.

Hey, Ellen hier...

MODE & BUSINESS FOTOGRAAF

Ik ben een 24-jarige fotografe uit Nieuwenrode (Vlaams-Brabant). Na het behalen van mijn Bachelor Media & Entertainment Business ben ik meteen aan de slag gegaan als digital marketeer bij het duurzame sneaker merk Komrads en fotografeerde ik verder in bijberoep. Stilaan ontdekte ik wat ik het liefste deed en dat was natuurlijk fotograferen. Daarom heb ik enkele maanden geleden besloten om mijn vaste job vaarwel te zeggen en voluit voor mijn droom te gaan: zelfstandige fashion fotografe zijn! 

Ik heb altijd al een zwak gehad voor creatief ondernemen, iets wat voortkomt uit mijn kindertijd. Ik neem je kort mee naar de periode ‘toen we nog op straat speelden’. Ik heb het geluk héél fijne buren te hebben. Als jonge tieners speelde we wekelijks op straat. Wat begon met ‘Kiekeboe’ en het zelf uitgevonden ‘Sluipspel’ eindigde met audities op zolder voor Junior Eurosong en acteerwerk in politie outfit met Crocks (blijkbaar was dat hip toen). Daar in de Kuipersstraat is mijn interesse voor media ontstaan en zorgde ervoor dat ik mijn eerste camera heb gekocht. 

 

Van toen af is mijn interesse voor beeld blijven groeien en besloot ik om er iets meer van te maken. Sindsdien deed ik al heel wat fotografie werk, kocht een photobooth aan en bouwde zo mijn fotografiebedrijf Elsalige verder uit.

 

Het is mijn doel om ooit mijn eigen fotostudio te hebben en te mogen shooten voor eerlijke designer brands in België (en buitenland). 

SK_ELLEN MERTENS_MEI22_3.jpg
icons.png

"Wat begon met 'Kiekeboe' en het zelf uitgevonden 'Sluipspel' eindigde met audities op zolder voor Junior Eurosong en acteerwerk in politie outfit met Crocks."

IMG_9394.jpg

Mijn verhaal is verteld, nu is het aan jou

Nu weet je in een notendop wie ik ben. Nu is het jouw beurt om jezelf even voor te stellen. Ik ben heel benieuwd naar je verhaal. Wat houd je bezig? Welke doelen heb je? 

Ben ik diegene die jou verder kan helpen? Stuur een mailtje naar elsalige@outlook.com en dan praten we erover. 

bottom of page